Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Чаша Вина

30s

Чаша Вина Чаша вина из 30-их година Саара Корппи посебно је дизајнирана за бело вино, али може се користити и за друга пића. Направљен је у топлој продавници користећи старе технике пухања стакла, што значи да је сваки комад јединствен. Циљ Саара је да дизајнира висококвалитетно стакло које изгледа занимљиво из свих углова и када напуни течност омогућава светлост да се рефлектира из различитих углова, додајући додатно уживање у пићу. Њена инспирација за Вино Чашу из 30-их потиче из претходног дизајна Цогнац Гласс-а из 30-их, који оба производа деле облик чаше и разиграност.

Тепих

Hair of Umay

Тепих Направљен у древној номадској техници, заштићен УНЕСЦО-овом Пописом нематеријалне културне баштине за хитно чување, овај тепих доноси најбоље од вуне због градијентних нијанси вуне и финог шава шака који ствара волуметријску текстуру. Стопостотно ручно рађен, овај тепих је направљен од природних нијанси вуне плус жућкастим тоном обојеним љуском лука. Златна нит која пролази кроз тепих даје изјаву и подсећа на косу која слободно вири на ветру - косу номадске богиње Умаи - заштитнице жена и деце.

Апарат За Кафу

Lavazza Desea

Апарат За Кафу Пријатељска машина дизајнирана да понуди комплетан пакет италијанске културе кафе: од еспресса до аутентичног капућина или латтеа. Додирни интерфејс распоређује изборе у две одвојене групе - једна за кафу и једна за млеко. Пића се могу персонализовати уз помоћ појачавања за температуру и млечну пену. Неопходна услуга је назначена у центру са осветљеним иконама. Машина долази са наменском стакленом шољицом и примењује облик облика Лаваззе са контролисаним површинама, рафинираним детаљима и посебном пажњом на боје, материјале и појачало; завршити.

Апарат За Кафу

Lavazza Idola

Апарат За Кафу Савршено решење за љубитеље кафе који траже прави италијански еспрессо доживљај код куће. Корисничко сучеље осетљиво на додир са звучним повратним информацијама има четири избора и функцију повећања температуре нуде прилагођено искуство за сваки укус или прилику. Машина указује на недостајућу воду, резервоар са пуним чеповима или потребу за уклањањем каменца помоћу додатних осветљених икона и подметач за капање може се лако подесити. Дизајн отвореним духом, квалитетном површином и софистицираним детаљима еволуција је устаљеног језика облика Лаваззе.

Еспрессо Машина

Lavazza Tiny

Еспрессо Машина Мала, симпатична машина за еспрессо која доноси аутентично италијанско искуство кафе у ваш дом. Дизајн је радосно медитерански - састављен од основних формалних грађевних блокова - прослављања боја и примене Лаваззиног дизајнерског језика у изобличењу и детаљности. Главна шкољка је направљена од једног дела и има меке али прецизно контролисане површине. Средишњи гребен додаје визуелну структуру, а фронтални узорак понавља хоризонталну тему често присутну на Лавазза производима.

Софа

Gloria

Софа Дизајн није само спољни облик, већ је и истраживање унутрашње структуре, ергономије и суштине објекта. Облик је у овом случају врло јака компонента, а одрезавање даје производу посебност. Предност Глорије је у томе што је 100% прилагођен додавању различитих елемената, материјала и завршних обрада. Велика особина су сви додатни елементи који се могу додати магнетима на структури, дајући производу стотине различитих облика.