Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Трансформацијски Паркинг За Бицикле

Smartstreets-Cyclepark™

Трансформацијски Паркинг За Бицикле Смартстреетс-Цицлепарк је свестран, модерно уређен паркинг за два бицикла, који се уклапа у неколико минута како би се омогућило брзо унапређење објеката за паркирање бицикала по урбаним подручјима без додавања нереда на уличној сцени. Опрема помаже у смањењу крађе бицикала и може се инсталирати чак и на најужим улицама, ослобађајући нову вредност од постојеће инфраструктуре. Направљена од нехрђајућег челика, опрема може бити у складу са РАЛ бојама и маркирана за локалне власти или спонзоре. Такође се може користити за препознавање бициклистичких рута. Може се реконфигурирати тако да одговара било којој величини или стилу колоне.

Степениште

U Step

Степениште У степениште степеништа формирано је међусобним уметањем два угласта квадратна профилна комада различитих димензија. На тај начин стубиште постаје самоносиво под условом да димензије не прелазе праг. Унапред припремање ових комада омогућава практичност монтаже. Паковање и транспорт ових равних комада су такође веома поједностављени.

Степениште

UVine

Степениште УВ-спирално степениште формирано је изменичним међусобним блокирањем У и В кутијастих профила. На тај начин стубиште постаје самоносиво јер му није потребна средишња потпорна или периметрска потпора. Својом модуларном и свестраном структуром дизајн доноси лакоћу током производње, паковања, транспорта и уградње.

Дрвени Е-Бицикл

wooden ebike

Дрвени Е-Бицикл Берлинска компанија Ацетеам креирала је први дрвени е-бицикл, задатак је био да га израде на начин који не штети околишу. Тражење компетентног партнера за сарадњу било је успешно са Факултетом за дрво науку и технологију Универзитета Еберсвалде за одрживи развој. Идеја Маттхиаса Брода постала је стварност, комбинујући ЦНЦ технологију и знање дрвног материјала, рођен је дрвени Е-бицикл.

Стоно Светло

Moon

Стоно Светло Ово светло игра активну улогу да прати људе у радном простору од јутра до вечери. Дизајниран је с обзиром на радно окружење људи. Жица се може повезати са лаптоп рачунаром или банком за напајање. Облик месеца је био направљен од три четвртине круга као икона која се диже из слике терена од нехрђајућег оквира. Површински узорак месеца подсећа на водич за слетање у свемирском пројекту. Поставка изгледа као скулптура при дневном светлу и светлосни уређај који утеши напетост рада ноћу.

Светлост

Louvre

Светлост Лувре свјетло је интерактивна столна свјетиљка инспирисана грчким љетним сунчевим свјетлом која лако пролази из затворених капка кроз Лоуврес. Састоји се од 20 прстенова, 6 плуте и 14 плексигласа, који мењају ред на разигран начин тако да трансформишу дифузију, волумен и коначну естетику светлости у складу са жељама и потребама корисника. Светлост пролази кроз материјал и изазива дифузију, тако да се ни саме сенке не појављују на површинама око њега. Прстенови различитих висина пружају бескрајне комбинације, сигурно прилагођавање и потпуну контролу светлости.