Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Медицински Центар Лепоте

LaPuro

Медицински Центар Лепоте Дизајн је више него добра естетика. То је начин на који се простор користи. Медицински центар је интегрисан облик и функционише као једно. Разумевање захтева корисника и пружи им искуство свих суптилних додира у окружењу у којима се осећа олакшање и искрена брига. Дизајн и нови технолошки систем пружају кориснику решења и лако се управљају. С обзиром на здравље, добробит и медицину, центар је усвојио еколошки одрживе материјале и надгледао процес изградње. Сви елементи су интегрисани у дизајн где је заиста погодан за кориснике.

Дизајн Архитектуре Куће

Bienville

Дизајн Архитектуре Куће Логистика ове радничке породице захтевала је од њих да дуго бораве у затвореном простору, што је поред посла и школе постало нарушавајуће здравље. Почели су да размишљају, попут многих породица, да ли је потребно пресељење у предграђа, размена близине градских погодности за веће двориште како би се повећао приступ споља. Уместо да су се одселили далеко, одлучили су да саграде нову кућу која ће преиспитати ограничења живота куће у затвореном простору на малом градском земљишту. Принцип организације пројекта био је стварање што већег приступа на отвореном из комуналних подручја.

Венчана Капела

Cloud of Luster

Венчана Капела Облак сјаја је капела за венчање која се налази у хали за венчање у граду Химеји, у Јапану. Дизајн покушава да модерни дух церемоније венчања преведе у физички простор. Капела је сва бела, облик облака готово у потпуности закривљен у закривљено стакло отварајући је према околном врту и базену воде. Стубови су на врху хиперболичког капитала попут глава које их глатко повезују са минималистичким плафоном. Сок капеле на страни базена је хиперболичка кривина која омогућава да се цела грађевина чини као да лебди на води и наглашава њену лакоћу.

Издавање Апотеке

The Cutting Edge

Издавање Апотеке Резни ивица је апотека за расподјелу која се односи на суседну Општу болницу Даиицхи у граду Химеји, у Јапану. У овој врсти апотека клијент нема директан приступ производима као у малопродајној врсти; радије ће лекове у дворишту припремити апотекар, након што предложи лекарски рецепт. Ова нова зграда дизајнирана је за промоцију имиџа болнице увођењем оштре слике високе технологије у складу са напредном медицинском технологијом. Резултат је бели минималистички, али потпуно функционалан простор.

Водећа Продавница

WADA Sports

Водећа Продавница Како би прославио своју 30. годишњицу, ВАДА Спортс се сели у новоизграђену централу и водећу продавницу. Унутрашњост локала има гигантску елиптичну металну конструкцију која подржава зграду. Испод елиптичне структуре рекетни производи су поравнати у посебно дизајнираном учвршћењу. Рекети су распоређени у низу и лако их је узимати за руку један за другим. Изнад елиптичног облика користи се као приказ разних вредних винтаге и модерних рекета сакупљених из целе земље и претварајући унутрашњост продавнице у музеј рекета.

Канцеларија

The Duplicated Edge

Канцеларија Дуплицирани ивица је дизајн за Тосхин сателитску припремну школу у Каванисхију у Јапану. Школа је желела нови простор за пријем, консултације и конференције у уској соби од 110 м2 и ниском плафону. Овај дизајн предлаже отворени простор обележен оштрим трокутастим бројачем пријема и информација који дели простор на функционалне целине. Бројач је прекривен металним лимом који се постепено уздиже. Ова комбинација дуплирана је огледалима у зиду дворишта и рефлектирајућим алуминијумским плочама на плафону који проширују простор у шире димензије.