Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Ресторан

Jiao Tang

Ресторан Пројекат је хотпот ресторан који се налази у Цхенгдуу у Кини. Инспирација дизајна потиче из хармоничног суживота човека и природе на Нептуну. Ресторан је организован са седам дизајнерских тема за илустрацију прича о Нептуну. Концепти филма и телевизије, уметности, науке и технологије, декоративни оригинални дизајн намештаја, лампи, прибора за јело итд. Пружају посетиоцима драматично уживање. Колокација материјала и контраст боја стварају атмосферу у простору. Механичка инсталација се примењује да би се побољшала свемирска интеракција и потрошачко искуство.

Дневни Боравак

BeantoBar

Дневни Боравак Важан елемент овог дизајна био је уочавање привлачности материјала који се користи. Главни материјал коришћен је западни црвени цедар, који се такође користи у њиховој првој продавници у Јапану. Као начин приказивања материјала, Рики Ватанабе је слагао мозаични узорак тако што су сложили комаде један по један попут паркета, користећи суштину материјала неједнаке боје. Упркос употреби истих материјала, резањем истих, Рики Ватанабе је успешно успевао да мења изразе у зависности од углова гледања.

Ресторан

Nanjing Fishing Port

Ресторан Пројекат је преуређени ресторан са три спрата у Нањингу, а простире се на око 2.000 м2. Осим угоститељства и састанака, на располагању су чајна култура и винска култура. Декор повезује живописни нови Кинез од стропа до каменог распореда на поду. Плафон је украшен древним кинеским носачима и крововима. Он чини главни елемент дизајна на плафону. Материјали попут фурнира од дрвета, златног нехрђајућег челика и слике које означавају нови кинески осећај мешају се заједно како би створили нови кинески простор осећаја.

Трпезарија И Рад

Eatime Space

Трпезарија И Рад Сви људи имају право да буду повезани са временом и сећањем. Реч Еатиме звучи као време на кинеском. Еатиме простор нуди места за подстицање људи да једу, раде и се сећају у миру. Концепт времена уско сарађује са радионицом, што је сведочило променама како време пролази. На основу стила радионице, дизајн укључује структуру индустрије и окружење као основне елементе за изградњу простора. Еатиме одаје почаст најчистијем облику дизајна суптилним мешањем елемената који се полажу и сировом и готовом декору.

Продавница Наочара

FVB

Продавница Наочара Продавница продавница наочара покушава да створи јединствен простор. Добрим коришћењем експандиране мреже различитих величина рупа рекомбинацијом и слојевима и њиховом наношењу од архитектонског зида до унутрашњих плафона приказују се карактеристике конкавних сочива - различити ефекти залеђења и нејасности. Применом конкавних сочива са разноврсним углом, приказани су уврнути и нагнути ефекти слике на плафонском дизајну и ормару екрана. Својство конвексног сочива, које по вољи мења величине предмета, изражено је на изложбеном зиду.

Вила

Shang Hai

Вила Вила је инспирисана филмом Велики Гатсби, јер се мушки власник такође налази у финансијској индустрији, а домаћица воли стари шангајски стил Арт 1930-их. Након што су дизајнери проучили фасаду зграде, схватили су да она такође има и Арт Децо стил. Они су створили јединствен простор који одговара власниковом омиљеном стилу Арт Децо из 1930-их и у складу је са савременим стилом живота. Да би одржали конзистентност простора, изабрали су француски намештај, лампе и прибор дизајнирани 1930-их.