Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Степениште

U Step

Степениште У степениште степеништа формирано је међусобним уметањем два угласта квадратна профилна комада различитих димензија. На тај начин стубиште постаје самоносиво под условом да димензије не прелазе праг. Унапред припремање ових комада омогућава практичност монтаже. Паковање и транспорт ових равних комада су такође веома поједностављени.

Степениште

UVine

Степениште УВ-спирално степениште формирано је изменичним међусобним блокирањем У и В кутијастих профила. На тај начин стубиште постаје самоносиво јер му није потребна средишња потпорна или периметрска потпора. Својом модуларном и свестраном структуром дизајн доноси лакоћу током производње, паковања, транспорта и уградње.

Дрвени Е-Бицикл

wooden ebike

Дрвени Е-Бицикл Берлинска компанија Ацетеам креирала је први дрвени е-бицикл, задатак је био да га израде на начин који не штети околишу. Тражење компетентног партнера за сарадњу било је успешно са Факултетом за дрво науку и технологију Универзитета Еберсвалде за одрживи развој. Идеја Маттхиаса Брода постала је стварност, комбинујући ЦНЦ технологију и знање дрвног материјала, рођен је дрвени Е-бицикл.

Стоно Светло

Moon

Стоно Светло Ово светло игра активну улогу да прати људе у радном простору од јутра до вечери. Дизајниран је с обзиром на радно окружење људи. Жица се може повезати са лаптоп рачунаром или банком за напајање. Облик месеца је био направљен од три четвртине круга као икона која се диже из слике терена од нехрђајућег оквира. Површински узорак месеца подсећа на водич за слетање у свемирском пројекту. Поставка изгледа као скулптура при дневном светлу и светлосни уређај који утеши напетост рада ноћу.

Светлост

Louvre

Светлост Лувре свјетло је интерактивна столна свјетиљка инспирисана грчким љетним сунчевим свјетлом која лако пролази из затворених капка кроз Лоуврес. Састоји се од 20 прстенова, 6 плуте и 14 плексигласа, који мењају ред на разигран начин тако да трансформишу дифузију, волумен и коначну естетику светлости у складу са жељама и потребама корисника. Светлост пролази кроз материјал и изазива дифузију, тако да се ни саме сенке не појављују на површинама око њега. Прстенови различитих висина пружају бескрајне комбинације, сигурно прилагођавање и потпуну контролу светлости.

Лампа

Little Kong

Лампа Литтле Конг је серија амбијенталних сијалица која садржи оријенталну филозофију. Оријентална естетика посвећује велику пажњу односу виртуалног и стварног, пуног и празног. Сакривање ЛЕД-ова суптилно у метални стуб не само да осигурава празност и чистоћу сенки, већ и разликује Конг од осталих сијалица. Дизајнери су открили изведиву занат након више од 30 пута експеримената како би савршено представили светлост и разне текстуре, што омогућава невероватно искуство осветљења. База подржава бежично пуњење и има УСБ прикључак. Може се укључити или искључити само махањем рукама.