Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Венчана Капела

Cloud of Luster

Венчана Капела Облак сјаја је капела за венчање која се налази у хали за венчање у граду Химеји, у Јапану. Дизајн покушава да модерни дух церемоније венчања преведе у физички простор. Капела је сва бела, облик облака готово у потпуности закривљен у закривљено стакло отварајући је према околном врту и базену воде. Стубови су на врху хиперболичког капитала попут глава које их глатко повезују са минималистичким плафоном. Сок капеле на страни базена је хиперболичка кривина која омогућава да се цела грађевина чини као да лебди на води и наглашава њену лакоћу.

Издавање Апотеке

The Cutting Edge

Издавање Апотеке Резни ивица је апотека за расподјелу која се односи на суседну Општу болницу Даиицхи у граду Химеји, у Јапану. У овој врсти апотека клијент нема директан приступ производима као у малопродајној врсти; радије ће лекове у дворишту припремити апотекар, након што предложи лекарски рецепт. Ова нова зграда дизајнирана је за промоцију имиџа болнице увођењем оштре слике високе технологије у складу са напредном медицинском технологијом. Резултат је бели минималистички, али потпуно функционалан простор.

Водећа Продавница

WADA Sports

Водећа Продавница Како би прославио своју 30. годишњицу, ВАДА Спортс се сели у новоизграђену централу и водећу продавницу. Унутрашњост локала има гигантску елиптичну металну конструкцију која подржава зграду. Испод елиптичне структуре рекетни производи су поравнати у посебно дизајнираном учвршћењу. Рекети су распоређени у низу и лако их је узимати за руку један за другим. Изнад елиптичног облика користи се као приказ разних вредних винтаге и модерних рекета сакупљених из целе земље и претварајући унутрашњост продавнице у музеј рекета.

Канцеларија

The Duplicated Edge

Канцеларија Дуплицирани ивица је дизајн за Тосхин сателитску припремну школу у Каванисхију у Јапану. Школа је желела нови простор за пријем, консултације и конференције у уској соби од 110 м2 и ниском плафону. Овај дизајн предлаже отворени простор обележен оштрим трокутастим бројачем пријема и информација који дели простор на функционалне целине. Бројач је прекривен металним лимом који се постепено уздиже. Ова комбинација дуплирана је огледалима у зиду дворишта и рефлектирајућим алуминијумским плочама на плафону који проширују простор у шире димензије.

Изложбени Простор

Origami Ark

Изложбени Простор Оригами Арк или Сун Схов кожни павиљон је изложбени салон за производњу коже Сансхо у Химеји-у, у Јапану. Изазов је био створити простор способан да прикаже више од 3000 производа у веома суздржаној зони и натерати клијента да разуме огромну палету производа током посете изложбеном салону. Оригами Арк користи 83 мале јединице величине 1,5к1,5к2 м3, неправилно комбиноване да би створио велики тродимензионални лавиринт и пружио посетиоцу и доживљају сличне истраживању теретане у џунгли.

Пословна Зграда

The PolyCuboid

Пословна Зграда ПолиЦубоид је нова зграда централе ТИА-е, компаније која пружа услуге осигурања. Први спрат обликован је границама градилишта и водоводном цеви пречника 700 мм која прелази место подземно ограничавајући простор темеља. Метална се структура раствара у разноликим блоковима композиције. Стубови и греде нестају из свемирске синтезе, пројектујући утисак објекта, а истовремено елиминише и утисак зграде. Волуметријски дизајн инспирисан је ТИА-овим логотипом који је саму зграду претворио у икону која представља компанију.