Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Енергетско Активирање Брзих Мостова

Solar Skywalks

Енергетско Активирање Брзих Мостова Светске метрополе - попут Пекинга - имају велики број мостова који обилазе прометне артерије. Они су често непривлачни, умањујући укупни урбани утисак. Идеја дизајнера за облагање носача мостова естетским, фотонапонским фотонапонским модулама и њихово претварање у атрактивна градска места није само одржива, већ ствара скулптуралну разноликост која постаје привлачна за очи у градском пејзажу. Станице за пуњење е-аутомобила или Е-бицикла испод брви користе соларну енергију директно на лицу мјеста.

Књига

ZhuZi Art

Књига Нањинг Зхузи Арт Мусеум објављује серију издања књига за сакупљена дела традиционалне кинеске калиграфије и слике. Своју дугу историју и елегантну технику, традиционалне кинеске слике и калиграфија драгоцене су због своје високо уметничке и практичне привлачности. При дизајнирању колекције кориштени су апстрактни облици, боје и линије за стварање досљедне сензуалности и истицање празног простора у скици. Напор се поклапа са уметницима у традиционалним сликарским и калиграфским стиловима.

Склопива Столица

Tatamu

Склопива Столица До 2050. године две трећине земаљског становништва живеће у градовима. Главна амбиција Татаму-а је да обезбеди флексибилан намештај за људе чији је простор ограничен, укључујући оне који се често крећу. Циљ је створити интуитиван намештај који комбинује робусност и ултра танки облик. За постављање столице потребан је само један покрет увијања. Док су све шарке направљене од издржљиве тканине која држе малу тежину, дрвене стране пружају стабилност. Једном када се на њега врши притисак, столица се само јача јер се комадићи међусобно закључавају, захваљујући свом јединственом механизму и геометрији.

Фотографија

The Japanese Forest

Фотографија Јапанска шума преузета је из јапанске религиозне перспективе. Једна од древних јапанских религија је Анимизам. Анимизам је уверење да нечовечна бића, мртва природа (минерали, артефакти итд.) И невидљиве ствари такође имају намеру. Фотографија је слична овој. Масару Егуцхи снима нешто што ствара осећај у теми. Дрвеће, трава и минерали осећају животну вољу. Па чак и артефакти попут брана који су у природи дуго времена остајали осећај воље. Баш као што видите нетакнуту природу, будућност ће видети и садашњу сценографију.

Колекција Козметике

Woman Flower

Колекција Козметике Ова колекција инспирисана је претјераним стиловима одјеће средњовјековних европских дама и облицима птичје перспективе. Дизајнер је извукао облике ове две и искористио их као креативне прототипове и комбиновао са дизајном производа да би створио јединствени облик и модни осећај, показујући богат и динамичан облик.

Дизајн Књиге

Josef Koudelka Gypsies

Дизајн Књиге Јосеф Куделка, светски познати фотограф, одржао је своје изложбе фотографија у многим земљама широм света. Након дужег чекања, у Кореји је напокон одржана изложба куделка на тему Циганка и његова књига је направљена. Пошто је то била прва изложба у Кореји, од аутора се појавила молба да жели да направи књигу како би могао да осети Кореју. Хангеул и Ханок су корејска слова и архитектура која представљају Кореју. Текст се односи на ум, а архитектура значи облик. Инспирисан овим двама елементима, желео је да осмисли начин да изрази корејске карактеристике.