Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Абажур

Bellda

Абажур Висећи абажур који се лако поставља и једноставно стане на било коју сијалицу без потребе за било каквим алатом или електричном стручношћу. Дизајн производа омогућава кориснику да је једноставно стави и скине са сијалице без много труда да створи визуелно пријатан извор осветљења у буџету или привременом смештају. Пошто је функционалност овог производа уграђена у његову форму, цена производње је слична оној за обичну пластичну саксију. Могућност персонализације према укусу корисника фарбањем или додавањем било каквих декоративних елемената ствара јединствен карактер.

Материјал За Маркетинг Догађаја

Artificial Intelligence In Design

Материјал За Маркетинг Догађаја Графички дизајн пружа визуелни приказ како вештачка интелигенција може постати савезник дизајнерима у блиској будућности. Пружа увид у то како вештачка интелигенција може да помогне у персонализацији искуства за потрошача и како је креативност на нишану уметности, науке, инжењеринга и дизајна. Конференција вештачке интелигенције у графичком дизајну је тродневни догађај у Сан Франциску, Калифорнија у новембру. Сваки дан постоји радионица дизајна, разговори различитих говорника.

Визуелна Комуникација

Finding Your Focus

Визуелна Комуникација Дизајнер има за циљ да прикаже визуелни концепт који демонстрира концептуални и типографски систем. Дакле, композиција се састоји од специфичног речника, тачних мерења и централних спецификација које је дизајнер узео у обзир. Такође, дизајнер је имао за циљ да успостави јасну типографску хијерархију како би успоставио и померио редослед којим публика добија информације од дизајна.

Јахта

Atlantico

Јахта Атлантицо дуга 77 метара је јахта за разоноду са пространим спољашњим просторима и широким унутрашњим просторима, што омогућава гостима да уживају у погледу на море и да буду у контакту са њим. Циљ дизајна је био да се створи модерна јахта са безвременском елеганцијом. Посебан фокус је био на пропорцијама како би профил био низак. Јахта има шест палуба са садржајима и услугама као што су хелиодром, тендерске гараже са глисером и јетски. Шест апартманских кабина прима дванаест гостију, а власник има палубу са спољним салоном и ђакузијем. Постоји спољашњи и унутрашњи базен од 7 метара. Јахта има хибридни погон.

Брендирање

Cut and Paste

Брендирање Овај комплет алата за пројекат, Цут анд Пасте: Спречавање визуелног плагијата, бави се темом која може утицати на све у индустрији дизајна, а ипак је визуелни плагијат тема о којој се ретко расправља. Ово може бити због двосмислености између преузимања референце са слике и копирања са ње. Стога, оно што овај пројекат предлаже јесте да се подигне свест о сивим зонама које окружују визуелни плагијат и да се ово постави на чело разговора о креативности.

Брендирање

Peace and Presence Wellbeing

Брендирање Пеаце анд Пресенце Веллбеинг је компанија за холистичку терапију са седиштем у Великој Британији која пружа услуге као што су рефлексологија, холистичка масажа и реики за подмлађивање тела, ума и духа. Визуелни језик бренда П&ПВ заснован је на овој жељи да се призове мирно, умирујуће и опуштајуће стање инспирисано носталгичним сећањима на природу из детињства, посебно из флоре и фауне која се налази на обалама река и шумским пејзажима. Палета боја инспирисана је карактеристикама грузијске воде у оригиналном и оксидованом стању, поново подстичући носталгију за прошлим временима.