Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Стаклена Ваза

Jungle

Стаклена Ваза Инспирисана природом, премиса колекције стакла Јунгле је стварање предмета који добијају на вредности квалитетом, дизајном и материјалом. Једноставни облици одражавају спокојност медија, а истовремено су без тежине и јаки. Вазе су испухане устима и обликоване руком, потписане и нумерисане. Ритам процеса израде чаша осигурава да сваки предмет из колекције Јунгле има јединствену игру боја која опонаша кретање таласа.

Ваза

Rainforest

Ваза Вазе Раинфорест су мешавина 3Д дизајнираних облика и традиционалне скандинавске технике пастуха. Комади у руци имају изузетно дебело стакло са непримјетно лебдећим прскањем боје. Колекција студиомаде инспирисана је контрастима природе и како ствара хармонију.

Осветљење

Thorn

Осветљење Вјерујући да је могуће узгајати и разликовати органске облике у природи без нарушавања њихове структуре и изражавања случајностима и да људска бића имају инстинктивни афинитет према природним облицима, Иıлмаз Доган је рекао да је, дизајнирајући Тхорн, желио одражавати раст са облицима који опонашају природу без икаквих ограничења димензија у осветљењу. Трн, који је извор инспирације за природну грану трња; расте у насумичној структури и формира природно, задовољава различите потребе и нема ограничење величине као добар дизајн осветљења.

Сто

Patchwork

Сто Иıлмаз Доган, који је започео са идејом да се различити индустријски материјали могу користити заједно на пладњу за столом, рекао је да је у вашем столу дизајнирао флексибилност која у било којем тренутку можете да промените како бисте се прилагодили различитим трендовима. Са својим потпуно ломљивим дизајном, Патцхворк је динамичан дизајн који се лако може прилагодити различитим просторима као столовима за ручавање и састанке.

Постројење За Пречишћавање Воде

Waterfall Towers

Постројење За Пречишћавање Воде Зграда надилази локацију док преформулише вештачко место које постаје део јединственог природног окружења. Граница између града и природе дефинисана је и појачана присуством бране. Сваки облик се односи на други, одражавајући симбиотске системе уређења природе. Прецизније, у конкретном концепту, фузија пејзажа и архитектуре се дешава употребом протока воде као функционалног и потом организационог елемента.

Столић За Кафу

Ripple

Столић За Кафу Средњи столови који се користе обично се одвијају у средини размака и узрокују потешкоће при приступу. Из тог разлога се сервисне таблице користе за отварање ове празнине. Да би решио овај проблем, Иıлмаз Доган је у дизајнирању Риппле-а комбиновао две функције и развио динамичан дизајн производа који може бити и средњи постоље и сервисни сто, који путује асиметричном руком и креће се у даљини. Ово се динамично кретање подударало са Рипплеовим флуидним линијама дизајна које се одражавају на природу са променљивошћу капи и таласима који настају тим падом.