Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Сто

Patchwork

Сто Иıлмаз Доган, који је започео са идејом да се различити индустријски материјали могу користити заједно на пладњу за столом, рекао је да је у вашем столу дизајнирао флексибилност која у било којем тренутку можете да промените како бисте се прилагодили различитим трендовима. Са својим потпуно ломљивим дизајном, Патцхворк је динамичан дизајн који се лако може прилагодити различитим просторима као столовима за ручавање и састанке.

Постројење За Пречишћавање Воде

Waterfall Towers

Постројење За Пречишћавање Воде Зграда надилази локацију док преформулише вештачко место које постаје део јединственог природног окружења. Граница између града и природе дефинисана је и појачана присуством бране. Сваки облик се односи на други, одражавајући симбиотске системе уређења природе. Прецизније, у конкретном концепту, фузија пејзажа и архитектуре се дешава употребом протока воде као функционалног и потом организационог елемента.

Столић За Кафу

Ripple

Столић За Кафу Средњи столови који се користе обично се одвијају у средини размака и узрокују потешкоће при приступу. Из тог разлога се сервисне таблице користе за отварање ове празнине. Да би решио овај проблем, Иıлмаз Доган је у дизајнирању Риппле-а комбиновао две функције и развио динамичан дизајн производа који може бити и средњи постоље и сервисни сто, који путује асиметричном руком и креће се у даљини. Ово се динамично кретање подударало са Рипплеовим флуидним линијама дизајна које се одражавају на природу са променљивошћу капи и таласима који настају тим падом.

Јахта

Portofino Fly 35

Јахта Портофино Фли 35, испуњен природном светлошћу из великих прозора смештених у ходнику, такође у кабинама. Његове димензије нуде невиђени осећај простора за брод ове величине. Кроз унутрашњост је палета боја топла и природна, с избором равнотежних композиција боја и материјала, чинећи амбијент у модерним и удобним просторима, пратећи међународне трендове дизајна ентеријера.

Судопер

Thalia

Судопер Умиваоник који изгледа попут пупољка спремног за цвјетање и пуњење: толико цвјета да је начињен од вјештачког споја ариша и тиковине од пуног дрвета, есенције у горњем дијелу, а другог у доњем. Чврста и сигурна утакмица, која пружа посебан елегантан додир и живахност боја уз весело испреплетање зрна са увек различитим нијансама које производе јединствене умиваонике. Лепота овог објекта карактерише његова асиметрија и хармонија сусретом различитих облика и дрвене суштине.

Систем Осветљења И Озвучења

Luminous

Систем Осветљења И Озвучења Сјајни дизајнирани да нуде ергономско решење за осветљење и систем за сурроунд звук у једном производу. Његов је циљ да створи емоције које корисници желе да осете и користе комбинацију звука и светлости како би постигли овај циљ. Звучни систем развијен је на основу рефлексије звука и симулира 3Д сурроунд звук у соби без потребе за ожичењем и постављањем више звучника око места. Као привезак, Луминоус ствара директно и индиректно осветљење. Овај систем осветљења пружа меко, уједначено и слабо контрастно светло што спречава проблеме са светлошћу и видом.