Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Забава

Free Estonian

Забава У овом јединственом уметничком делу, Олга Рааг користила је естонске новине из године када је аутомобил првобитно произведен 1973. Жуте новине у Националној библиотеци су фотографисане, очишћене, прилагођене и уређене да би се користиле на пројекту. Коначни резултат је одштампан на специјалном материјалу који се користи на аутомобилима, а који траје 12 година, а пријава је трајала 24 сата. Бесплатни Естонски је аутомобил који привлачи пажњу, окружујући људе позитивном енергијом и носталгичним емоцијама из детињства. Позива радозналост и ангажовање свих.

Коњички Комплекс

Emerald

Коњички Комплекс Холистички архитектонски и просторни пројекти слика обједињује свих шест зграда открива функционални идентитет сваке. Проширене фасаде арена и стаја усмерене на административно композитно језгро. Шестострана грађевина као кристална мрежа лежи у дрвеном оквиру као у огрлици. Зидни троуглови украшени расипањем стакла као смарагдни детаљи. Закривљена бела конструкција истиче главни улаз. Мрежа фасада је такође део унутрашњег простора, где се окружење перципира кроз провидну мрежу. Ентеријери настављају тему дрвених конструкција, користећи размјере елемената у пропорционалнијој људској мјери.

Звучнички Оркестар

Sestetto

Звучнички Оркестар Оркестарски састав звучника који свирају заједно као прави музичари. Сестетто је вишеканални аудио систем за репродукцију појединачних нумера са инструментима у одвојеним звучницима различитих технологија и материјала посвећених одређеном кућишту звука, међу чистим бетоном, резонирајућим дрвеним даскама и керамичким роговима. Мешање нумера и делова враћа се да буде физички на месту слушања, као на правом концерту. Сестетто је камерни оркестар снимљене музике. Сестетто директно производе сами дизајнери Стефано Иван Сцарасциа и Францесцо Схиам Зонца.

Кафић

Perception

Кафић Овај мали топли дрвени кафић налази се на углу раскрснице у тихом кварту. Централизована зона отворене припреме чини чисто и богато искуство наступа бариста посетиоцима свуда где је седиште или стол у кафићу. Стропни објект назван „Дрво за сенчење“ почиње са задње стране зоне за припрему и покрива зону купаца како би створио целокупну атмосферу овог кафића. Даје необичан просторни ефекат посетиоцима, а такође постаје медиј за људе који желе да се изгубе у мислима са укусима кафић.

Јавна Баштенска Столица На Отвореном

Para

Јавна Баштенска Столица На Отвореном Пара је сет јавних столица на отвореном дизајниран да пружи ограничену флексибилност у спољним условима. Сет столица који има јединствено симетричну форму и потпуно одступа од инхерентне визуелне равнотеже конвенционалног дизајна столица Инспирисан једноставним клацкалицама, овај сет столица на отвореном смео је, модеран и поздравља интеракцију. Обоје са тешким пондерисаним дном, Пара А подржава ротацију од 360 ° око своје базе, а Пара Б подржава двосмерно окретање.

Сто

Grid

Сто Мрежа је сто дизајниран из мрежног система инспирисаног традиционалном кинеском архитектуром, где се врста дрвене конструкције зване Доугонг (Доу Гонг) користи у разним деловима зграде. Коришћењем традиционалне међусобно повезане дрвене структуре, састављање стола је такође процес учења о структури и доживљавања историје. Носећа конструкција (Доу Гонг) направљена је од модуларних делова који се лако могу раставити за потребе складиштења.