Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Јахта

Atlantico

Јахта Атлантицо дуга 77 метара је јахта за разоноду са пространим спољашњим просторима и широким унутрашњим просторима, што омогућава гостима да уживају у погледу на море и да буду у контакту са њим. Циљ дизајна је био да се створи модерна јахта са безвременском елеганцијом. Посебан фокус је био на пропорцијама како би профил био низак. Јахта има шест палуба са садржајима и услугама као што су хелиодром, тендерске гараже са глисером и јетски. Шест апартманских кабина прима дванаест гостију, а власник има палубу са спољним салоном и ђакузијем. Постоји спољашњи и унутрашњи базен од 7 метара. Јахта има хибридни погон.

Брендирање

Cut and Paste

Брендирање Овај комплет алата за пројекат, Цут анд Пасте: Спречавање визуелног плагијата, бави се темом која може утицати на све у индустрији дизајна, а ипак је визуелни плагијат тема о којој се ретко расправља. Ово може бити због двосмислености између преузимања референце са слике и копирања са ње. Стога, оно што овај пројекат предлаже јесте да се подигне свест о сивим зонама које окружују визуелни плагијат и да се ово постави на чело разговора о креативности.

Брендирање

Peace and Presence Wellbeing

Брендирање Пеаце анд Пресенце Веллбеинг је компанија за холистичку терапију са седиштем у Великој Британији која пружа услуге као што су рефлексологија, холистичка масажа и реики за подмлађивање тела, ума и духа. Визуелни језик бренда П&ПВ заснован је на овој жељи да се призове мирно, умирујуће и опуштајуће стање инспирисано носталгичним сећањима на природу из детињства, посебно из флоре и фауне која се налази на обалама река и шумским пејзажима. Палета боја инспирисана је карактеристикама грузијске воде у оригиналном и оксидованом стању, поново подстичући носталгију за прошлим временима.

Књига

The Big Book of Bullshit

Књига Публикација Биг Боок оф Буллсхит је графичко истраживање истине, поверења и лажи и подељена је у 3 визуелно супротстављена поглавља. Истина: илустровани есеј о психологији преваре. Труст: визуелна истрага о појму поверење и лажи: илустрована галерија срања, све изведено из анонимних признања обмане. Визуелни изглед књиге инспирисан је „Ван де Графовим каноном“ Јана Чихолда, који се користи у дизајну књиге за поделу странице у пријатним размерама.

Играчка

Werkelkueche

Играчка Веркелкуецхе је родно отворена радна станица која омогућава деци да се уроне у светове слободне игре. Комбинује формалне и естетске карактеристике дечијих кухиња и радних столова. Стога Веркелкуецхе нуде различите могућности за игру. Закривљена радна плоча од шперплоче може се користити као судопер, радионица или ски стаза. Бочни одељци могу да обезбеде простор за одлагање и скривање или да пеку хрскаве ролнице. Уз помоћ шарених и заменљивих алата деца могу да реализују своје идеје и на игрив начин опонашају свет одраслих.

Расветни Предмети

Collection Crypto

Расветни Предмети Црипто је модуларна колекција осветљења јер се може ширити вертикално и хоризонтално, у зависности од тога како су појединачни стаклени елементи који чине сваку структуру распоређени. Идеја која је инспирисала дизајн потиче из природе, посебно подсећајући на ледене сталактите. Посебност Црипто предмета је у њиховом живописном дуваном стаклу које омогућава да се светлост шири у многим правцима на веома мекан начин. Производња се одвија потпуно ручно израђеним процесом и крајњи корисник је тај који одлучује како ће коначна инсталација бити састављена, сваки пут на другачији начин.