Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Пословна Зграда

The PolyCuboid

Пословна Зграда ПолиЦубоид је нова зграда централе ТИА-е, компаније која пружа услуге осигурања. Први спрат обликован је границама градилишта и водоводном цеви пречника 700 мм која прелази место подземно ограничавајући простор темеља. Метална се структура раствара у разноликим блоковима композиције. Стубови и греде нестају из свемирске синтезе, пројектујући утисак објекта, а истовремено елиминише и утисак зграде. Волуметријски дизајн инспирисан је ТИА-овим логотипом који је саму зграду претворио у икону која представља компанију.

Школа

Kawaii : Cute

Школа Окружена суседним средњим школама за девојчице, ова Тошин Сателитска припремна школа користи своју стратешку локацију у прометној улици за куповину како би приказала јединствени образовни дизајн. Одговарајући практичности за напорне студије и опуштеној атмосфери за забаву, дизајн промовише женствену природу својих корисника и нуди алтернативну материјализацију за апстрактни концепт „Каваии“ који углавном користе ученице. Просторије за гроздове и часове у овој школи попримају облик осмеростране кућице са кровом под кутом као што је приказано у дечјој сликовници.

Уролошка Клиника

The Panelarium

Уролошка Клиника Панеларијум је нови простор клинике за др Матсубара једног од ретких хирурга који је сертификован за управљање системима да Винци роботске хирургије. Дизајн је инспирисан из дигиталног света. Компоненте бинарног система 0 и 1 интерполиране су у бели простор и отелотворене плочама које стрше из зидова и плафона. Под такође следи исти аспект дизајна. Плоче, иако је њихов случајни изглед функционалан, постају натписи, клупе, шалтери, полице за књиге, па чак и кваке на вратима, и што је најважније, сјенила за очи осигуравају минималну приватност за пацијенте.

Удон Ресторан И Продавница

Inami Koro

Удон Ресторан И Продавница Како архитектура може представљати кулинарски концепт? Тхе Едге оф тхе Воод је покушај да се одговори на ово питање. Инами Коро измишља традиционално јапанско једонско јело уз задржавање уобичајених техника за припрему. Нова зграда одражава њихов приступ ревизијом традиционалних јапанских дрвених конструкција. Све линије контура које изражавају облик зграде су поједностављене. То укључује стаклени оквир скривен унутар танких дрвених стубова, нагиб крова и плафона ротиран, а ивице вертикалних зидова изражене су једном линијом.

Апотека

The Cutting Edge

Апотека Резни ивица је апотека за расподјелу која се односи на суседну Општу болницу Даиицхи у граду Химеји, у Јапану. У овој врсти апотека клијент нема директан приступ производима као у малопродајној врсти; радије ће лекове у дворишту припремити апотекар, након што предложи лекарски рецепт. Ова нова зграда дизајнирана је за промоцију имиџа болнице увођењем оштре слике високе технологије у складу са напредном медицинском технологијом. Резултат је бели минималистички, али потпуно функционалан простор.

Кинески Ресторан

Pekin Kaku

Кинески Ресторан Ново реновирање ресторана Пекин-каку нуди стилску реинтерпретацију онога што би ресторан у стилу Пекинга могао бити, одбацујући традиционални богато украсни дизајн у корист једноставније архитектонске архитектуре. На плафону се налази Ред-Аурора створена коришћењем завеса у низу дужине 80 метара, а зидови су обрађени традиционалном тамном шангајском опеком. Културни елементи миленијског кинеског наслеђа, укључујући ратнике од теракоте, црвеног зеца и кинеску керамику, истакнути су у минималистичком приказу који пружа контрастни приступ декоративним елементима.