Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Канцеларија

The Duplicated Edge

Канцеларија Дуплицирани ивица је дизајн за Тосхин сателитску припремну школу у Каванисхију у Јапану. Школа је желела нови простор за пријем, консултације и конференције у уској соби од 110 м2 и ниском плафону. Овај дизајн предлаже отворени простор обележен оштрим трокутастим бројачем пријема и информација који дели простор на функционалне целине. Бројач је прекривен металним лимом који се постепено уздиже. Ова комбинација дуплирана је огледалима у зиду дворишта и рефлектирајућим алуминијумским плочама на плафону који проширују простор у шире димензије.

Изложбени Простор

Origami Ark

Изложбени Простор Оригами Арк или Сун Схов кожни павиљон је изложбени салон за производњу коже Сансхо у Химеји-у, у Јапану. Изазов је био створити простор способан да прикаже више од 3000 производа у веома суздржаној зони и натерати клијента да разуме огромну палету производа током посете изложбеном салону. Оригами Арк користи 83 мале јединице величине 1,5к1,5к2 м3, неправилно комбиноване да би створио велики тродимензионални лавиринт и пружио посетиоцу и доживљају сличне истраживању теретане у џунгли.

Пословна Зграда

The PolyCuboid

Пословна Зграда ПолиЦубоид је нова зграда централе ТИА-е, компаније која пружа услуге осигурања. Први спрат обликован је границама градилишта и водоводном цеви пречника 700 мм која прелази место подземно ограничавајући простор темеља. Метална се структура раствара у разноликим блоковима композиције. Стубови и греде нестају из свемирске синтезе, пројектујући утисак објекта, а истовремено елиминише и утисак зграде. Волуметријски дизајн инспирисан је ТИА-овим логотипом који је саму зграду претворио у икону која представља компанију.

Школа

Kawaii : Cute

Школа Окружена суседним средњим школама за девојчице, ова Тошин Сателитска припремна школа користи своју стратешку локацију у прометној улици за куповину како би приказала јединствени образовни дизајн. Одговарајући практичности за напорне студије и опуштеној атмосфери за забаву, дизајн промовише женствену природу својих корисника и нуди алтернативну материјализацију за апстрактни концепт „Каваии“ који углавном користе ученице. Просторије за гроздове и часове у овој школи попримају облик осмеростране кућице са кровом под кутом као што је приказано у дечјој сликовници.

Уролошка Клиника

The Panelarium

Уролошка Клиника Панеларијум је нови простор клинике за др Матсубара једног од ретких хирурга који је сертификован за управљање системима да Винци роботске хирургије. Дизајн је инспирисан из дигиталног света. Компоненте бинарног система 0 и 1 интерполиране су у бели простор и отелотворене плочама које стрше из зидова и плафона. Под такође следи исти аспект дизајна. Плоче, иако је њихов случајни изглед функционалан, постају натписи, клупе, шалтери, полице за књиге, па чак и кваке на вратима, и што је најважније, сјенила за очи осигуравају минималну приватност за пацијенте.

Удон Ресторан И Продавница

Inami Koro

Удон Ресторан И Продавница Како архитектура може представљати кулинарски концепт? Тхе Едге оф тхе Воод је покушај да се одговори на ово питање. Инами Коро измишља традиционално јапанско једонско јело уз задржавање уобичајених техника за припрему. Нова зграда одражава њихов приступ ревизијом традиционалних јапанских дрвених конструкција. Све линије контура које изражавају облик зграде су поједностављене. То укључује стаклени оквир скривен унутар танких дрвених стубова, нагиб крова и плафона ротиран, а ивице вертикалних зидова изражене су једном линијом.

Дизајн дана

Невероватни дизајн. Добар дизајн. Најбољи дизајн.

Добри дизајни стварају вредност друштву. Свакодневно имамо посебан дизајнерски пројекат који показује изврсност у дизајну. Данас нам је драго да покажемо награђивани дизајн који позитивно утиче. Свакодневно ћемо представљати више сјајних и надахњујућих дизајна. Свакако нас посећујте свакодневно како бисте уживали у новим добрим дизајнерским производима и пројектима највећих дизајнера широм света.