Часопис за Дизајн
Часопис за Дизајн
Столић За Кафу

Ripple

Столић За Кафу Средњи столови који се користе обично се одвијају у средини размака и узрокују потешкоће при приступу. Из тог разлога се сервисне таблице користе за отварање ове празнине. Да би решио овај проблем, Иıлмаз Доган је у дизајнирању Риппле-а комбиновао две функције и развио динамичан дизајн производа који може бити и средњи постоље и сервисни сто, који путује асиметричном руком и креће се у даљини. Ово се динамично кретање подударало са Рипплеовим флуидним линијама дизајна које се одражавају на природу са променљивошћу капи и таласима који настају тим падом.

Јахта

Portofino Fly 35

Јахта Портофино Фли 35, испуњен природном светлошћу из великих прозора смештених у ходнику, такође у кабинама. Његове димензије нуде невиђени осећај простора за брод ове величине. Кроз унутрашњост је палета боја топла и природна, с избором равнотежних композиција боја и материјала, чинећи амбијент у модерним и удобним просторима, пратећи међународне трендове дизајна ентеријера.

Судопер

Thalia

Судопер Умиваоник који изгледа попут пупољка спремног за цвјетање и пуњење: толико цвјета да је начињен од вјештачког споја ариша и тиковине од пуног дрвета, есенције у горњем дијелу, а другог у доњем. Чврста и сигурна утакмица, која пружа посебан елегантан додир и живахност боја уз весело испреплетање зрна са увек различитим нијансама које производе јединствене умиваонике. Лепота овог објекта карактерише његова асиметрија и хармонија сусретом различитих облика и дрвене суштине.

Систем Осветљења И Озвучења

Luminous

Систем Осветљења И Озвучења Сјајни дизајнирани да нуде ергономско решење за осветљење и систем за сурроунд звук у једном производу. Његов је циљ да створи емоције које корисници желе да осете и користе комбинацију звука и светлости како би постигли овај циљ. Звучни систем развијен је на основу рефлексије звука и симулира 3Д сурроунд звук у соби без потребе за ожичењем и постављањем више звучника око места. Као привезак, Луминоус ствара директно и индиректно осветљење. Овај систем осветљења пружа меко, уједначено и слабо контрастно светло што спречава проблеме са светлошћу и видом.

Електрични Бицикл

Ozoa

Електрични Бицикл Електрични бицикл ОЗОа има рам са карактеристичним 'З' обликом. Оквир формира непрекинуту линију која повезује кључне функционалне елементе возила, попут точкова, управљача, седишта и папучица. Облик „З“ је оријентисан тако да његова структура пружа природно уграђено стражње вешање. Економичност тежине омогућава се употребом алуминијумских профила у свим деловима. У оквир се уграђује уклоњива литијум јонска батерија која се може пунити.

Јавна Област

Quadrant Arcade

Јавна Област Аркада пописана ИИ разредом, трансформисана је у примамљиво присуство улице тако што је поставила право светло на право место. Генерално, амбијентално осветљење се користи холистички, а његови ефекти су хијерархијски постављени да би се постигле варијације у узорку светлости које стварају интерес и промовишу повећану употребу простора. Стратешким уклапањем за дизајн и постављање привеска за динамичке карактеристике управљано је заједно са уметником тако да визуелни ефекти изгледају суптилније него претешки. Кад нестајање дневног светла, елегантна структура наглашена је ритмом електричног осветљења.